Error
  • Your server has Suhosin loaded. Please follow this tutorial.

Gradska glazba "Ljudevit Bačić"


Gradska glazba „Ljudevit Bačić" veliki je puhački orkestar čiji sastav broji 35 glazbenika. Repertoar orkestra je raznolik, a sastoji se od: ozbiljne glazbe, duhovne glazbe, svjetskih evergreena, domaće zabavne glazbe i obvezatno glazbe ovog podneblja.
Gradska glazba je osnovana 1937., prvi voditelj bio je Ljudevit Bačić, tadašnji nastavnik Glazbenog odgoja u vrgorskoj školi. Tadašnja glazba brojila je oko 40 članova. Aktivnosti Glazbe privremeno su prestale za vrijeme Drugog svjetskog rata. Glazba se  ponovno okupila 1949., da bi nedugo nakon toga iznova prestala s radom, a  1956. ponovno se obnavlja njen rad. Kao što vidite Glazba je tijekom svog postanka imala periode u kojima je bila aktivna i kada je prestajala s radom. Tako je poslije 1956. ponovno prestala s radom, da bi se 1976. iznova formirala, 1987. je opet prekinut njen rad, a obnovljena je 2000. i od tada neprekidno djeluje.

Gradska glazba u svojoj osnovnoj djelatnosti ima malu glazbenu školu, iz koje svake 2-3 godine izlazi desetak mladih glazbenika.
Također, sudjelovala je i u stvaranju i opremanju područnog odjela „Niže glazbene škole Makarska" u gradu Vrgorcu. Iz ove škole crpe se mladi talenti, kako bi orkestar bio što kvalitetniji.


VODITELJ: 

KONTAKT: 099 213 8076 - Ivica Markotić  
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

 

Završni račun Gradske glazbe za 2014. godinu

Završni račun Gradske glazbe za 2015. godinu