Error
  • Your server has Suhosin loaded. Please follow this tutorial.

Završilo 25. izdanje književno-kulturne manifestacije "S Tinom u Vrgorcu"

Sinoć (05.07.2015.) je na terasi rodne kule Tina Ujevića, 25. izdanje književno-kulturne manifestacije " S Tinom u Vrgorcu" privedeno kraju. Tradicionalno, na zadnjem danu manifestacije dodijelile su se dvije književne nagrade: "Tin i ja" u organizaciji OŠ Vrgorac, i "Tin Ujević" Društva hrvatskih književnika.
Nagradu "Tin i ja" osvojila je učenica 8. razreda Osnovne škole "Orašje" (BiH) Azra Saltović prekrasnim djelom "Kiša budi sve što u nama drijema", kojeg je nakon preuzimanja nagrade i pročitala te zaradila gromoglasan pljesak prepune terase ispred Tinove kule.
Nagradu "Tin Ujević" za najbolju zbirku pjesama izdanu u protekloj godini dobio je pjesnik Ivan Babić za svoju zbirku "Koncepcija vrta". Nakon uručenja nagrade koju je dobitniku uručio gospodin Božidar Petrač, ulomke iz nagrađenog djela pročitao je ugledni glumac Joško Ševo. Nagrađeni autor u svom je govoru izjavio kako mu je velika čast što je jedan imoćanin osvojio tu prestižnu nagradu u rodnom gradu velikog Tina Ujevića te je i njegov govor ispraćen velikim pljeskom.
 
Za muzičke predahe pobrinuli su se učenici Glazbene škole (P.O. Vrgorac) i Klapa Goromita, koji su svojim nastupima učinili svoj grad ponosnima i dokazali kako je enormni muzički talent ovog kraja neuništiv.
 
Čestitke dobitnicima nagrada, organizatorima "Tinovih dana" u Tinovu rodnom Vrgorcu, te svim vrgorčanima koji su i ove godine dostojno i u velikom broju pohodili predstave i koncerte u okviru ove domaće, a nacionalno priznate manifestacije.