Error
  • Your server has Suhosin loaded. Please follow this tutorial.

DANI DALMATINSKOG PRŠUTA I VINA

Etno selo Kokorići, Vrgorac
24.06.2016. - 26.06.2016. 
OD 18.00 - 23.00
 
- BESPLATNA DEGUSTACIJA DALMATINSKOG PRŠUTA 
- BESPLATNA KONZUMACIJA VINA
- DEGUSTACIJA VRHUNSKIH VINA PO PROMOTIVNIM CIJENAMA
- BOGATA PONUDA RAZNIH PROIZVOĐAČA PRŠUTA
- RAZNOVRSNA SAJAMSKA PONUDA (SOPARNIK, MED, FRITULE, DOMAĆI PROIZVODI)
- BOGAT ZABAVNI I FOLKLORNI PROGRAM
GLAZBA UŽIVO!
 
TEMATSKE VEČERI DOBRE SPIZE
- PETAK: RIBARSKA VEČER NA SARNAČU
- SUBOTA I NEDJELJA: GRADELA FEST
 
*****************************************************
 
Pozivamo vas na trodnevni eno-gastro festival 
 
„DANI DALMATINSKOG PRŠUTA I VINA"
 
koji će se ove godine po prvi put održati u ruralnom ambijentu Etno sela Kokorići, Vrgorac od 24. do 26. lipnja 2016. godine u organizaciji Turističke zajednice grada Vrgorca i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH.
 
„Dani Dalmatinskog pršuta i vina“ su eno gastro manifestacija izložbeno-prodajnog karaktera koja ima za cilj promovirati i poticati proizvodnju pršuta, vina, kao i svih ostalih domaćih autohtonih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i proizvođača te značajno doprinijeti promicanju prirodnih gastro-enoloških, kulturnih, tradicijskih i ostalih vrijednosti i posebnosti vrgorskog kraja, zaobalja i cijele Dalmatinske zagore. Na prvim Danima Dalmatinskog pršuta i vina predstavit će se pršutari i vinari iz raznih krajeva Dalmacije i Hercegovine, dok je za sve posjetitelje osigurana besplatna degustacija pršuta i vina uz raznovrstan zabavni program.
 
Svoju potporu službenim prihvaćanjem pokroviteljstva eno gastro festivala „Dani dalmatinskog pršuta i vina“ dalo je Ministarstvo poljoprivrede RH, koje je navelo da se radi o događaju velikog značaja za lokalne proizvođače i poljoprivrednike koji će doprinijeti razvoju kako Dalmatinske zagore, tako i ruralnog turizma na ovom području. 
 
Ured Predsjednice RH također je pismom potpore pozdravio organizaciju uz uvjerenje kako će manifestacija ispuniti zacrtane ciljeve i značajno pridonijeti razvoju ruralnog turizma i poljoprivrede Dalmatinske zagore te promociji posebnosti i vrijednosti vrgorskog kraja i Dalmatinske zagore.
 
Turistička zajednica grada Vrgorca pokrenula je ovaj eno gastro festival kao centralnu manifestaciju projekta „VRGORAC, GRAD DALMATINSKOG PRŠUTA I VINA“. Naime, kako se uz Mesnu Industriju Braća Pivac, manje registrirane sušare kao i privatne sušione pršuta kojima obiluje vrgorski kraj na tržište Hrvatske iz Vrgorca plasira više od polovice ukupne hrvatske proizvodnje Dalmatinskog pršuta, delikatese koja je ove godine dobila i EU zaštitu zemljopisnog porijekla, uz savršene mikroklimatske uvjete koji Vrgorčanima omogućavaju proizvodnju kvalitetnog pršuta te da je u vrgorskim poljima Jezero, Rastok i Bunina zasađeno preko 10 milijuna čokota loze, što nas čini jedim od najvećih vinogorja u Hrvatskoj, Gradsko vijeće Grada Vrgorca na svojoj je 7. sjednici održanoj 10. ožujka 2016. godine usvojilo Deklaraciju kojom je Vrgorac i službeno proglašen GRADOM DALMATINSKOG PRŠUTA I VINA.