Error
  • Your server has Suhosin loaded. Please follow this tutorial.

Održani prvi Dani dalmatinskog pršuta i vina

U etno-selu Kokorići, kraj Vrgorca, održani su prvi Dani dalmatinskog pršuta i vina (24.-26. lipnja), manifestacija izložbeno-prodajnog karaktera koju je osmislila i uz pomoć volontera provela Turistička zajednica Grada Vrgorca. Priča je sklopljena iz dvije činjenice:
 
1. da vrgorska mesna industrija Braća Pivac i manje privatne sušare s područja Vrgorca proizvode više od polovice ukupne hrvatske proizvodnje pršuta (trenutno oko 250.000 komada godišnje); i
2. da se u Vrgorcu nalazi i najveće vinogorje u Hrvatskoj koje broji oko 14 milijuna čokota vinove loze.
 
Upravo zbog toga, kvalitetnu pozadinu ove priče prepoznalo je i Ministarstvo turizma koje je visokim sponzorstvom stalo uz ovaj projekt. 
Uz naše vinare i pršutare, predstavili su se njihovi kolege iz raznih krajeva Dalmacije te iz susjedne nam Bosne i Hercegovine, a program manifestacije, koji je obogaćen raznim kulturnim i glazbenim programom, posjetili su brojni posjetiltelji, među kojima je bilo, što je veoma važno, i stranih turista.
 
Izvrsno prvo izdanje ove manifestacije daje nam naslutiti kako nadolazeće godine nose nešto veliko što, izvjesno je, prerasta lokalni karakter.
Veliko bravo za našu Turističku zajednicu i njenu ravnateljicu Željku Opačak, te naravno, veliko bravo za sve one koje su sudjelovali u organizaciji prvih Dana dalmatinskog prušta i vina u Vrgorcu!